2016 yılında faaliyetlerine başlayan topluluğumuz, astronomi alanında kendini geliştirmek isteyen öğrencilerin, gözlem yapma yeteneğini geliştirmek, yaratıcı düşüncelerini genişletmek, bilgi paylaşımına ortam sağlamak ve bu alanda düzenlenecek panel, sergi, konferans, gezi v.b. faaliyetlerle astronomi bilimi konusunda bilinçli bireyler yetişmesine katkıda bulunmaktır.

Topluluk Başkanı: Yağız DEMİR

Topluluk Danışmanı: Doç. Dr. Muhammed DENİZ

Bir araya gelmemiz ve topluluğu kurmamızın amacı çok defalar soruldu. Kolay açıklanabilir bir cevaba ihtiyacımız vardı ve dedik ki; astronomiye merakı olan insanlar için ortam sağlamak bizim amacımız. İsteklerimiz tabi bu kadar basit değil.

Göğe bakma durağına uğramış insanlar yaşamakta olduğumuz çağın en önemli hastalıklarından biri olan hayalsizliğe bağışıklıdır. Eğer kafanı kaldırıp onlarca, yüzlerce ışık yılı uzaktaki yıldızlara bakıp bir kere olsun "Acaba o sistemlerde yaşam var mıdır? Varsa nasıldırlar? Acaba bizim gibi gökyüzüne bakıp oralarda yaşayanlar nasıldır diye düşünmüşler midir? Yoksa o toprak senin bu toprak benim diye savaşmaktan gözleri körleşmiş midir?" diye düşündüysen kusura bakma ama sanıyorum ki sen artık iflah olmaz bir hayalcisin. Hem nasıl olmayasın ki? Sen bir homo sapiens sapiens'sin. Düşündüğünü düşünebilen, bunun farkında olanlardansın. Hah işte, biz de tam bu gibi insanları bulmak için buradayız. Biliyoruz ki sen de bizi arıyorsun.

Tabi ki bizim de senden isteklerimiz olacak. DEUZAY gemisine bindiğin zaman buradaki herkesin yapacağı gibi elinde ne varsa astronomi ile ilgili ya da değil, ilgimizi çekebileceğini düşündüğün herşeyi bizimle paylaşmalısın. Zaten bir başka amacımız da birbirimizden birşeyler öğrenmek. Burada cesaret edemeyeceğin hiçbir şey olmayacak. Yazılar yazmak, hikaye anlatmak, dergi çıkartmak, astronomi yarışmalarına katılmak, parti düzenlemek, dağ başlarında gözlem yapmak için kamplara gitmek, uydu tasarlamak, diğer gezegenlere koloni kurmak, asteroid yakalamak, bunca sahte bilim kirliliğinin içinde insanlara, özellikle çocuklara gerçek bilimi ulaştırmaya çalışmak senin özgürlüğün olduğu kadar görevin de.
Malum, şu an okulumuzun bir astronomi bölümü yok, ama farkındayız ki uzay çağı geldi ve insanlar çoktan bu konuda hayal sınırlarını zorlamaya başladı. Dileriz ki ülkemizde ve okulumuzda da diğer gezegenlere, yıldızlara, galaksilere, evrene merak arttıkça karşılığını bulacaktır.

Her birimizin hatta herşeyin atomlardan oluştuğun, bu atomların da yıldızların kalbindeki ocaklarda dövüldüğünü, hepimizin yıldız tozu olduğunu her zaman hatırlaman dileğiyle.. Hoşgeldin Yıldız Çocuk.