Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencilerinin öğrenimleri sırasında bireysel ve mesleki açıdan gelişimi için robotik alanında etkinliklerde bulunmak. ülkemizin sert rekabet şartlarında ayakkta kalabilmesi için ihtiyaç duyduğu robotik alanındaki ileri teknoloji ve bilimsel unsurlardan faydalanabilmesi amacı ile bir eğitim alt yapısı oluşturmak .Yurt içinde ve yurt dışında öğrenci toplulukları ile iletişim kurarak işbirliği yapmak amacıyla kurulmuştur.

Topluluk Kuruluş : 2019

Topluluk Başkanı : Umut YILMAZ (2019-2020)

Topluluk Danışmanı : Dr.Öğr.Üyesi Ahmet ÖZKURT (2019-2020)

ETKİNLİKLER:

Robot Öğrenci Topluluğu ilk olarak RENESAS ekibi ile Almany'da düzenlenen MCU Car Rally yarışmasına ekip olarak katılım sağlamış ve 31 ekibin katıldığı yarışma sonucunda bir ekibimiz 10. ve diğer ekibimiz 14.olmuştur.

Sualtı Robot takımımız ise 2019 yılında İstanbul Teknofest yarışmasına katılım sağlamıştır.

RENESAN alt gurubumuz - Çizgi izleyen yarışma katılım sağlayak -SAKARYA