Dağcılık sporunu ve doğal yaşamı sevdirmek amacıyla kurulan topluluğumuz çeşitli kamplarla öğrenci arkadaşlarımıza birlikte ve bireysel doğa ile mücadele etmeyi, bunu gerçekleştirirken de doğaya saygılı olmayı öğretmekte aynı zamanda fiziksel ve mental gelişimlerini sağlamaya yardımcı olmaktadır. Düzenlediğimiz etkinliklerimizle kolektif bilinci geliştirmeyi ve kaynaşmayı sağlamayı hedefliyoruz.
Kuruluş Tarihi: 1998
Başkan: Mustafa YİĞİT (2015-2016)
             Mustafa YİĞİT (2015-2016)
             Mustafa YİĞİT (2014-2015)
             Orhan ERDOĞAN (2012-2013)
             Ali DÜŞÜNEN (2011-2012)
Danışman: Yrd. Doç. Dr. Alper SELVER  (2016-2017)
                 Yrd. Doç. Dr. Alper SELVER  (2015-2016)
                 Yrd. Doç. Dr. Alper SELVER  (2014-2015)
                 Araş.Gör.Ziya Haktan KARADENİZ
Topluluk Odası: İ.İ.B.F. D Blok 3.Kat
İletişim: Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir." style="font-weight: bold; font-size: 10px; color: rgb(0, 51, 153);">Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.http://www.deundak.com
Dokuz Eylül Üniversitesi Dağcılık Ve Doğa Sporları Topluluğu 2012 Kış Temel Eğitimi
2012 Kış Temel Eğitimi Faaliyet Raporu
 Eğitmenler : Ali Düşünen, Elçin Türkmen, Gökhan Kahraman, Ahmet Tosun
 Eğitim Alan Üyeler : Cem Özer, Zeynep Sarah Alam, Eren Akbal, Engin, Kaan Çelik
 Tarih : 25-26 Şubat 2012
 Kullanılan Malzeme: 5-Ad Kask, 6-Ad Kazma, 3-Ad Çadır, 9-Ad Mat, 12-Ad Uyku tulumu, 5-Ad Kafa lambası, 2-Ad Kürek
DEUNDAK kapsamında yeni üyeler için kış temel eğitimi için 9 kişilik ekip ile, 25 Şubat 2012 Cumartesi günü sabah 06.00 da Basmane'den Ödemiş yönüne tren ile yola çıkıldı. Saat 07.30 civarında Ödemiş'e varıldı. Yaklaşık 1.5 saat süren minibüs yolculuğu ile Bozdağ'a varıldı. Saat 10.00 civarı Bozdağ belediyesinin klubümüz için tahsil ettiği özel araçla kampın kurulacağı kayak merkezininde bulunduğu bölgeye varıldı. Eğitimi faza geçe bırakmamak amacıyla çadır için alan açılmaya başlandı. Daha zor olması için çadır yeri alanı eğimli arazide seçildi. Kürekler kullanılarak 30-40m2 lik bir alan kazıldı, eğimli arazi düzleştirildi, araziden çıkarılan bloklarla kar duvarı örüldü. Kamp Alanı Saat 16.00 civarı çadırlar kazılan araziye yerleştirildi. Biraz dinlenildikten sonra tepeye doğru yürüyüşe başlanıldı.Yürüşte sırayla iz açıldı. Yaklaşık olarak 200 m kadar yürüdükten sonra eğimli bir arazi seçildi ve düşüş eğitimleri verilmeye başlandı. Burada her üye; sırt üstü, yüz üstü ve yan olmak üzere 3'er kez düştü. Ardından daha dik bir tepe seçilerek oraya yüründü. Burada da 2. kez düşüş eğitimi aynı şekilde verildi. 18.00 civarı havanın kararması sebebiyle ve akşam yemeği için çadırlara geri dönüldü. İlk gün yürüyüşten 26 Şubat Pazar günü ekibimiz saat 08.00 civarı kalktı. Havanın cumartesiye göre kapalı olması kış temel eğitiminin farkındalığını arttırdı. Kahvaltının ardından vakit kaybetmeden yürüyüşe başlanıldı.
Yaklaşık olarak 2 saat kadar zirveye doğru yüründü. Zirve sırtı yakınlarında üyelere kramponla yürüyüş eğitimi verildi. Malzeme eksikliğinden ötürü zirveye çıkış tehlikeli olacağından geri dönme kararı alındı. Dönüşte eğimli bir arazide yaklaşık olarak 1saat kadar düşüş eğitimi tekrardan verildi. Ardından 2saatlik bir yürüyüş yapıldı. Yaklaşık olarak 13.00 da kamp alanına varıldı ve toplanmaya başlanıldı. 2saatlik bir hazırlığın ardından Bozdağ belediyesinin tahsil ettiği özel araçla Bozdağ’a ulaşıldı. Ardından köyde birşeyler yenildi. Tekrar otobüsle Ödemişe inildi ve 5.45 treniyle Basmane'ye doğru yolculuğa başlanıldı. Düşüş eğitimlerinden
DEUNDAK kapsamında planlanan 'Kış Temel Eğitimi' önceden programlandığı gibi 25 Şubat 2012 Cumartesi ve 26 Şubat 2012 Pazar günlerinde başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir.
Hazırlayan: Zeynep Sarah ALAM Fotoğraf:Kaan ÇELİK

23-24-25 Nisan 2010 tarihlerinde  İzmir- Buca/ Kaynaklar mevkiinde "7.Kaynaklar Kaya Tırmanışı Şenliği" düzenlendi.