Topluluk, olanakları çerçevesinde fırsatlar sağlayarak dinlenme ve boş zamanlarını değerlendirme gibi sosyal ihtiyaçlarını karşılamak genel amaçtır. Deniz sevgisini aşılamak, üniversite çapında yelken sporu hakkında seminer ve konferanslar vermek,denizcilik ve yelken kültürünü geliştirmek, dayanışma ve yardımlaşma duygusunu geliştirmek, öğrencileri sporla tanışırmak ve bu seviyeyi en üst gelirmeyi amaçlar. Bunu yanında, topluluk grup çalılşmaları yaparak boş zamanı değerlenedirmede seçenekler sunmak,sivil toplum kuruluşlarıyla beraber yelkencilik hakkında ortak çalışmalar yapmak, yelkenli ve tekne donanımı, araçları ve malzemeleri hakkında genel bilgiler vermek, üniversiteler düzeyinde yelken sporunda Dokuz Eylül Üniveristesi’ni temsil etmeyi amaçlar.

Kuruluş Tarihi: 2010

Topluluk Odası: Hukuk Fakültesi, 4.Kat, PDÖ 15