Topluluğumuz 2013 yılında faaliyetlerine başlamıştır. Topluluğumuzun amacı; maddi durumu yetersiz ailelerin çocuklarına eğitim ve öğretimlerinde topluluk üyeleriyle aktif olarak yardımcı olmak, öğrencilerin araştırmacı ve yaratıcı kişiler olarak yetişmelerine katkıda bulunmak, görme engellilere sınavlarda okutmanlık yapmak, üye eğitmenler ve öğrencilerle birlikte çeşitli gezi, oyun, aktivite ve benzeri faaliyetler düzenlemek, toplumsal ve kültürel ortamlarda üniversite öğrencileri ile engellileri kaynaştırmak, sosyal paylaşımı artırmak, kültürel ve sosyal etkinliklerde gönüllüğü esas alarak öğrencilere yardımda bulunmaktır.

Kuruluş Tarihi : 2013

Topluluk Başkanı : Yavuz ÖZDEMİR (2016-2017)

Yavuz ÖZDEMİR (2015-2016)

Bahadır ŞENTÜRK (2015-2016)

Yasemin KARLIDAĞ (2014-2015)

Yasemin KARLIDAĞ (2013-2014)

Topluluk Danışmanı : Yrd. Doç. Dr. İlknur SERDAR (2016-2017)

Yrd. Doç. Dr. İlknur SERDAR (2015-2016)

Yrd. Doç. Dr. İlknur SERDAR (2014-2015)

Etkinlik Adı: Hayvan Hakları ve Hayvanların Korunması Paneli

Etkinlik tarihi: 12 Mayıs 2014 Pazartesi

Etkinlikte Yer Alan Konuşmacılar :

Oturum Başkanı: Yrd. Doç. Dr. Damla GÜRPINAR

Konuşmacılar : Av. Burçin OREL
                      Prof. Dr. Osman YILMAZ
                      Funda BAYRI ERSOY

Etkinlik Adı: Hasanağa Parkı Kitap Okuma Şenliği

Etkinlik Adı: Kıvılcım Projesi

Projenin Amacı: Maddi durumu yetersiz ailelerin ve engelli ailelerin çocuklarına eğitim ve öğretimlerinde gönüllülerimizle birlikte yardımcı olmak ve öğrencilere rol model olarak, onların yaratıcı, araştırmacı ve duyarlı bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmak.

Projemiz her cumartesi günü Buca Ahmet Kutsi Tecer İlkokulu'nda gönüllülerimizin katılımıyla saat 10:00 ile 13:00 arasında gerçekleşmektedir.

Etkinlik Adı: Pi'nin Yaşamı ve Ölü Ozanlar Derneği Film Gösterimi

Etkinliğin Amacı: Kültürel alandaki bu etkinliklerimizde kırtasiye malzemesi, oyuncak ve spor malzemesi yaradım talep eden okulların ihtiyaçlarını katılan gönüllülerimizin bilet olarak getirdikleri malzemeler aracılığı ile karşılama ve gönüllülerimizin kültürel ve sosyal alanda etkinlikte bulunmasını sağlamak.

‘Ölü Ozanlar Derneği’ film gösterimi 18.12.2015 tarihli, ‘Pi'nin Yaşamı’ film gösterimi 23.10.2015 tarihli olarak Hukuk Fakültesi amfisinde gönüllülerimizin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

Etkinlik Adı: Doğa Yürüyüşü

Etkinliğin Amacı: Gönüllülerimizin sosyal becerilerinin gelişimine katkıda bulunmak. Etkinlik 13.12.2015 tarihli olarak Buca Kaynaklar Köyü'nde gönüllülerimizin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

Etkinliğin Adı: Kitap Toplama Kampanyası

Etkinliğin Amacı: Bize yardım talebiyle ulaşmış olan kitap ve kırtasiye malzemesi eksiği olan okulların bu ihtiyaçlarını girmeye yardımcı olmak ve gönüllülerimizin yardımlaşma bilincinin gelişmesine, sosyal alanda etkin olmalarına katkıda bulunmak.

Etkinlik 14.12.2015 ve 14.01.2016 tarihleri arasında gönüllülerimizin katlım ve desteğiyle gerçekleştirilmiştir.

Etkinlik Adı: Hayatımıza Dokunan Notlar

Etkinliğin Amacı: Gönüllülerimizle birlikte kitap kritiği yaparak ve kitaplardan notlarını paylaşmalarını sağlayarak, kültürel ve sosyal alandaki gelişimlerine katkıda bulunmak.

Etkinlik 22.12.2015 tarihinde Arma Kitap Kafe'de gönüllülerimizin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

Etkinlik Adı: 'Bu Hayatta Bizde Varız' Tiyatro Gösterimi

Etkinliğin Amacı: Oyuncu kadrosu engelli insanlardan oluşan bu tiyatro gösteriminde gönüllülerimizin hayata engelli insanların bakış açısıyla bakmasını sağlamayı ve onların kültürel, sosyal alandaki gelişimlerine katkıda bulunmayı amaçladık.

Etkinlik 27.12.2015 tarihinde Gazi Ortaokulu sahnesinde gönüllülerimizin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

Etkinlik Adı: Engelsiz Destek

Projenin Amacı: İzmir'de gerçekleştirilen engelli basketbol maçına gönüllülerimizle katılıp, engellerin spora, hayata tutunmaya engel olamayacağını gördük ve engelli sporculara destek verdik.

Etkinlik  06.12.2015 tarihinde gönüllülerimizin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

Etkinlik Adı: Tanışma Toplantısı

Etkinliğin Amacı: Dönem Başında topluluğumuza üye olan gönüllülerimize topluluğumuz hakkında bilgi vermek ve işleyişini anlatmak amacıyla düzenlemiştir toplantıdır.

Etkinlik İİBF konferans salonunda 05.11.2015 tarihinde gerçekleştirilmiştir.