Biyoçeşitlilik ve Çevre Öğrenci Topluluğunun kuruluş amaçları şunlardır:
Canlılığın temel bilimi olan biyoloji alanında farkındalık yaratarak canlı türlerinin özelliklerini, davranışlarını, sistemlerini, dağılışlarını, diğer canlılarla ve çevreyle olan ilişkilerini daha iyi biçimde anlamak ve biyoçeşitliliğin korunması ile sürdürülebilmesi için çalışmalar yapmaktır.
Hem karasal hem de denizel canlılar ve parçası oldukları ekosistemler üzerine teşhis ve inceleme üzerine çalışmalarda bulunmak. Ekosistemler ve barındırdıkları türlerin sahip olduğu önemli biyolojik işlevleri benimsemek ve birbirleri ile olan karmaşık ilişkileri anlamak.
İklim değişikliği gibi küresel ölçekteki makro değişimlerin canlılar üzerindeki etkilerinin anlaşılmasını ve bu sayede biyoçeşitliliğin korunması için ihtiyaç duyulan stratejilerin geliştirilmesini sağlamak. Biyoçeşitliliğin yüksek olduğu doğal alanların korunmasını sağlamak.
Çevre kirliliğinin engellenmesi için çalışmalar yapmak ve bu konuda toplumsal farkındalık yaratmak.
Biyoçeşitliliği anlamak ve sürdürmek için yapmayı planladığımız etkinliklerin başında biyoçeşitliliğin tespiti ve korunması için üniversite kampüslerinde ve yakın çevresindeki doğal alanlarda eğitimler düzenlemek.
Çevre kirliliğinin azaltılması için hem üniversite hem de İzmir genelinde sosyal sorumluluk projeleri geliştirmek ve yürütmek.
Üniversitede bulunan farklı akademik birimlerinden öğrencilerle bir araya gelerek çevre bilincinin gelişmesi konusunda ortak çalışmalar yapmak.
Araştırma gezileri düzenleyerek üniversitedeki öğrencilerin biyoçeşitliliğin önemini kavramasını sağlamak ve koruma çalışmalarının yürütülmesi hakkında bilgilendirmek.
İnsanın doğayla ilişkisi konusunda farkındalık eğitimleri düzenlemek.
Su kaynaklarının önemi ve sürdürülebilirliği konusunda toplumsal bilinçlendirme çalışmaları yapmak.
Küresel iklim değişikliğinin canlılar üzerindeki etkilerini araştırmak gibi pek çok faaliyetle hem çevreyi korumak hem de insanları bilinçlendirmek için kurulmuş bir topluluktur.