EMSA Topluluğu-European Medical Students

Avrupa Tıp Öğrencileri Birliği (EMSA, European Medical Students’ Association) 30 ülkede 110’dan fazla tıp fakültesinde temsilcilikleri (FMO, faculty member organization) bulunan, 150.000 den fazla öğrenciyi temsil eden ve kar amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşudur. 1990’da Brüksel merkezli kurulan EMSA, Avrupa içerisindeki tıp fakültesi öğrencilerinin sesi olmayı amaçlar. EMSA; Avrupa Parlamentosu, WHO (Dünya Sağlık Örgütü), Avrupa Tabipler Birliği, Avrupa Konseyi ve Birleşmiş Milletler tarafından resmi olarak tanınan bir organizasyondur. Bu birlik, tıp fakültesi öğrencilerine tıbbi konularda fikir belirtme; proje, eğitim ve çalıştaylara katılma fırsatı sunar. Ulusal ve uluslararası toplantılarda aktif rol alma imkanı verir.

Tıp Etiği ve İnsan Hakları, Halk Sağlığı, Avrupa Entegrasyonu ve Kültür, Tıp Bilimi, Tıp Eğitimi, Sağlık Politikaları olmak üzere altı alt kolu bulunan topluluk. Her yıl bu alt kolları kapsayan  etkinlik yapmaktadır. Etkinliklerinde tıp öğrencilerini geliştirmek (bilimsel, akademik, sosyal, …),çeşitli imkanlar sağlamak; halkı bilinçlendirmek ve yardım etmek gibi amaçları bulunmaktadır.

iletişim:

Kuruluş Tarihi: 2015

Başkan: Alperen Talha Dolu (2020-2021)

Beyza SEZER (2018-2019)

Sera ALPTEKİN (2015-2016)

Enes ZORBA (2014-2015)

Danışman: Prof. Dr. Ayşe Aydan ÖZKÜTÜK (2018-2019)

Geçtiğimiz senelerdeki etkinliklerimizin bazıları:

-Nöroloji Anabilim dalından Prof. Dr. Barış Baklan ile söyleşi

– Avrupa ülkelerindeki ve Türkiye’deki fakültelerle değişim programları

-Hastanemizin kan ve organ bağışı sorumlularıyla beraber bağış stantları ve kampanyaları

-Meme Kanseri ile ilgili halkı bilgilendirme amaçlı hastane önüne stant kurmak