Erozyonla Mücadele ve Doğal Varlıkları Koruma Topluluğu(GENÇ TEMA)

2009 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencileri, idari ve akademik personelini, dünya ve çevre bilinci etrafında buluşturmak adına faaliyetlerine başlamış bir topluluktur. Erozyon ile mücadele ve doğal varlıkların koruma konularına ilginin artırılmasını sağlayacak söyleşiler düzenlemek ve konu ile ilgili kişilerle bilgi paylaşımı sağlayabilmek için paneller düzenlemek ve diğer üniversite toplulukları, dernekler ve sivil toplum örgütleri ile iletişim halinde olmak, gerektiğinde bu örgütlenmelerle ortak etkinlikler düzenlemek topluluğun amaçları arasında yer almaktadır.

Kuruluş Tarihi: 2009
Başkan: Rümeysa AKBAŞ (2019-2020)
              Tuğçe ÇAĞLAR (2018-2019)
               Deniz BARDAK (2017-2018)
              Can ALKAN (2016-2017)
              Ersan GÜNEL
Danışman: Doç.Dr. Orhan GÜNDÜZ

Etkinlikler:

• Doğa Yürüyüşü 15 Mart 2009 tarihinde Manisa-Turgutlu-Çal Dağında gerçekleştirildi. Manisa’nın Turgutlu ilçesinde bulunan ve nikel madeni bulunan Çal Dağı’nda doğa yürüyüşüne çıkılıp,  madenin işleyişi hakkında bilgi alarak doğaya verdiği zararları yerinde gözlemlendi.
  • 26 Mart 2009“Rüzgar enerjisi alternatif mi değil mi” sunumu yapıldı.
  • 2 Nisan 2009 tarihinde  Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler ve Ulusal Ajans’ın hibe destekleriyle gerçekleştirilen gençlik değişim programlarıyla ilgili sunum yapıldı.
  • 18 Nisan 2009 tarihinde  Yalova Termal’de bulunan Sudüşen Şelalesi ve Atatürk Köşkü ziyaret edildi.   Karaca Arboretum gezildi.  Atatürk’ün Yürüyen Köşk’ü ziyaret edildi. Disko Kralı Programına katılındı.
  • 30 Nisan 2009 tarihindeSWOT Analizi ile ilgili sunum yapıldı.
  • Denizli Genç TEMA Eğitim Günleri 2 – 3 Mayıs 2009 tarihlerinde Denizli”de gerçekleştirildi.
  • 14 Mayıs 2009 tarihinde, İzmir Üniversiteleri Platformu’nun düzenlediği bahar şenliği kapsamında;Güzelbahçe ilçesinde D.E.Ü. Bisiklet Topluluğu ve D.E.Ü. Su Sporları Topluluğu üyeleri ve TURMEPA ile birlikte kıyı temizliği yapıldı. Daha sonra Konak Meydanı’ndan Gündoğdu Meydanı’na uzanan korteje aktif olarak katılındı.
  • 07 Mayıs 2016 Pazar günü Kaynaklar Köyü’nde Doğa Yürüyüşü yapıldı.

06 Kasım 2017 Dokuz Eylüllüler Kampüsüne renk katıyor etkinliği