Havacılık ve Yamaç Paraşütü Öğrenci Topluluğu (DEHAVK)

Topluluğumuz amacı Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencilerine ve öğretim görevlilerine; havacılığı ve yamaç paraşütünü tanıtmak ve gerekli eğitimleri vererek yamaç paraşütü sporuna yeni sporcular kazandırmaktır. 2001–2002 öğretim yılında aktif olarak yamaç paraşütü eğitimi vermeye başlayan topluluğumuz Dokuz Eylül üniversitesi bünyesinde şu ana kadar 500 kişiyi havacılıkla tanıştırmıştır.

Kuruluş Tarihi: 1996
Başkan:

Mert ALİİPEK (2022-2023)

Koray AKTIN (2021-2022)
             Aytekin Çicek (2019-2020)
              Burhan BARIŞIK (2017-2018) (2018-2019)

Hikmet SABANCI (2016-2017)

Özgür GÜNAY (2015-2016)

Onur KAVUNCU (2014-2015)

Rasim ESEN (2013-2014)

Rasim ESEN (2012-2013)

Fırat EROL (2011-2012)

Emre GÜN (2010-2011)

Danışman:   Dr.Öğr.Üyesi Gamze ARABELEN (2019-2020)

Ahmet Cevdet ORAL
                     Prof.Dr.Halil KÖSE
                     Prof.Dr. Rıfat Sami AKSOY

Topluluk Odası: İ.İ.B.F. Odak Cafe Yanı
İletişim:   www.dehavk.com  instagram @dehavk

• 9 Haziran 2014 tarihinde “Bursa-Mustafakemelpaşa / Türkiye Hedef Şampiyonası” na katılındı. Pilotlarımızdan Onur KAVUNCU genel klasmanda 1. lik elde etmiştir.
  • 18-20 Temmuz 2014 tarihlerinde “Akşehir / XC Open Yamaç Paraşütü Mesafe Yarışması” na katılındı. Pilotlarımız gruplar klasmanında 3. lük elde etmiştir.
  • 16 Nisan 2017 tarihinde pilotlarımızdan Hikmet SABANCI, 16 Nisan 2017 Pazar günü Ödemiş Bozdağ dan havalanarak Bursa Kıran ışıklar köyüne kadar uçuş yaparak bu bölgeden yapılan en uzun uçuşu gerçekleştirmiştir. Kuş Uçuşu olarak 166.1 km toplam uçuş olarak 178 km uçuş gerçekleştirmiştir.
  • 11-14 Mayıs 2017 tarihlerinde “Tokat-Mercimek Tepe / 4. Uluslararası Cross Country Yamaç Paraşütü Mesafe Yarışması” na katılındı. Yarışmanın genel klasmanda 1. Rasim ESEN 3. ise Metin KAVUNCU olmuştur.
  • 01-02 Temmuz 2017 tarihlerinde “Orhangazi-Gürle Dağı / Bursa Kupası Yamaç Paraşütü Mesafe Uçuşları Yarışması” na katılındı. İki gün süren yarışmada uçuş rotalarını en hızlı şekilde tamamlayan Kadınlar klasmanında, Mühendislik Fakültesi öğrencimiz, Işık Can BAŞAKDokuz Eylül Üniversitesine 1. lik kupasını kazandırmıştır.
  • 26-27-28 Ağustos 2022 tarihlerinde “Akşehir/Konya Yamaç Paraşütü Mesafe Uçuşları Yarışması” na katılındı. İki gün süren yarışmada uçuş rotalarını en hızlı şekilde tamamlayan Kadınlar klasmanında, Hukuk Fakültesi öğrencimiz, Kübra Bozyil Dokuz Eylül Üniversitesine 1. lik kupasını kazandırmıştır.

11-14 Mayıs 2017  tarihlerinde    Tokat’ın Turhal İlçesi, Şenyurt Beldesi Mercimek Tepe’de bu yıl 4. kez  Uluslararası Cross Country Yamaç Paraşütü Mesafe Yarışmasına  düzenlendi. Dokuz Eylül Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire başkanlığı Havacılık ve Yamaç Paraşütü Topluluğu  4 ülkeden 100 sporcunun  katıldığı yarışmaya  DEHAVK olarak, 4 sporcumuzla  katılmıştır.

Yarışma formatına göre en fazla Olc puanını almaya çalışan pilotlarımız genel klasmanda birincilik ve üçüncülük kupasını kazanırken, takımlarda da  DEHAVK birincilik  kupasını almıştır. Yarışmanın  genel klasmanda birincisiRasim ESEN 3.sü ise Metin KAVUNCU olmuştur. Dokuz Eylül Üniversitesi Havacılık ve Yamaç Paraşütü pilot öğrencilerimizi başarılarından dolayı kutlarız.

01–02 Temmuz 2017 tarihlerinde Orhangazi Gürle Dağı’nda gerçekleştirilen Bursa Kupası Yamaç Paraşütü Mesafe Uçuşları yarışmasına DEHAVK olarak 3 sporcumuzla katılmıştır.

Bursa, İstanbul, Ankara, İzmir, Sakarya, Manisa,  Mersin gibi illerden toplamda 63 pilotun katıldığı yarışma iki gün sürmüştür. Bursa Kupası 2017 Yarışması; Türkiye Hava Sporları Federasyonu tarafından onaylı resmi yarışmadır. İki gün süren yarışmada uçuş rotalarını en hızlı şekilde tamamlayan Kadınlar klasmanında,  Mühendislik Fakültesi öğrencimiz,

IŞIK CAN BAŞAK  Dokuz Eylül Üniversitesine 1’incilik kupasını kazandırmıştır.

Yamaç Paraşütü Topluluğu pilotlarından  Hikmet SABANCI, 16 Nisan 2017 Pazar günü Ödemiş Bozdağ dan havalanarak Bursa Kıran ışıklar köyüne  kadar uçuş yaparak bu bölgeden yapılan en uzun  uçuşu gerçekleştirmiştir. Kuş Uçuşu olarak 166.1 km toplam uçuş olarak 178 km uçuş gerçekleştirerek bu rekoru Dokuz Eylül Üniversitesi Havacılık ve Yamaç Paraşütü Topluluğunun adına öğrencimiz ve topluluk başkanımız Hikmet SABANCI’ya başarılarının devamını dileriz.

Etkinlikler:

• •         Fethiye-Ölüdeniz Bölgesi’nde eğitim amaçlı etkinlikler düzenlenmiştir.