Afet Gönüllüleri ve Afette Rehber Çevirmenler Topluluğu

Topluluğumuz 2016 yılında faaliyetlerine başlamıştır. Topluluk amaçları içerisinde; bireyleri doğal afet türlerine göre bilinçlendirmek, afet durumlarında karışılaşılacak dil farklılığı kaynaklı sorunlara çözüm olmak, afet bilinçlendirmesi konusunda seminerlere katılmak, arama-kurtarma, ilkyardım gibi önemli eğitimler almak, afet durumunda gönüllü çevirmenlik yapacak öğrencileri koordine etmek yer almaktadır.

Kuruluş Yılı: 2016

Topluluk Başkanı: Cemre NAYIR (2018-2019)

Cemre NAYIR (2017-2018)

Gözde KAYA (2017-2018)

Cemre NAYİR (2016-2017)

Topluluk danışmanı: Öğr. Gör. Ayşegül BAŞER (2017-2018)

Etkinlikler:

ARÇ-İzmir Koordinatörü Ayşegül Başer’in oluşturduğu 2 tam günlük DEU-ARÇ Gönüllü Eğitimi Programının ilki, 8-9 Nisan 2017 tarihlerinde düzenlendi.

DAS-Akademie sponsorluğunda, DAS Kreativraum’da gerçekleştirilen eğitimin organizasyonu, DEU-ARÇ Yönetimi olarak Cemre Nayir, Gözde Kaya, Cansu Tanrıseven, Bartu Şahbaz ve Naz Biçer isimli öğrenciler tarafından yapıldı.